Alternativní moderní potrava, bez plýtvání a zbytků – MANA

Mám pocit, že to zní jako moto z reklamy ve 22 století, ale věřte mi. MANu ani neprodávám, ani nevyrábím, ani netestuju a píše se rok 2015 😀 Pouze mě myšlenka energeticky vyváženého jídla hotového za pár minut a kdykoliv, když potřebuju, docela nadchla. Vím, že to přímo nesouvisí s tématem tohoto serveru, ale potrava pro obyvatele domu bez sítí, je také v podstatě jedna z energií. Proto bych se rád podělil o svou první zkušenost.

Stejně jako spousty ostatních lidí, řeším i já často situaci, že nemám ve svém uspěchaném životě čas na to, abych se v klidu posadil a vychutnal si své jídlo, porci energie, kterou mé tělo potřebuje. A proto jsem se rozhodl otestovat hotový produkt české firmy, který je určen nejen pro takové, jako jsem já. Byl vytvořen pro dospělé a svou nutričně vyváženou skladbou vyhovuje jak při běžné zátěži, tak sportovcům a těžce pracujícím lidem. Vyhovuje také veganům a vegetariánům, kteří mají mnohdy velmi přísná pravidla pro konzumaci potravin a vzhledem k absenci některých typů živin v potravě je musí doplňovat alternativním způsobem.

Pokud Vás zajímá jak MANA vypadá nebo jak dopadla moje první ochutnávka, koukněte na toto video.

Další informace o produktu najdete na http://www.mojemana.cz

Komentáře z facebooku

Komentéře

One thought on “Alternativní moderní potrava, bez plýtvání a zbytků – MANA

  1. Sdílím Vaše nadšení univerzální, skladnou, trvanlivou, univerzální, dehydrovanou potravinou, ale k projektu MANA mám několik zásadních výhrad:
    1) nápad je evidentně kradený a vydávaný za vlastní viz. http://www.soylent.me – zkopírovali co se dalo: layout, cenu, dokonce i takové detaily jako balení, kompozici webu atd. To nepovažuji za seriózní chování.
    2) Použití kukuřice vyžaduje určité úpravy, aby tělo bylo schopno využít všechny obsažené látky ke svému prospěchu např. povaření s popelem z tvrdého dřeva, jinak kukuřice projde zažívacím traktem se zlomkovým efektem. Při jednodruhové stravě, to může znamenat zcela zásadní problém, jako se to stalo v Africe, kam dovezli kukuřici, ale nenaučili je všechno – skončilo to velice tragicky. Na webu MANY plagiátoři nepíší nic o tom, jak kukuřici zpracovali a já mám dost velké pochybnosti.
    3) Cena je absurdní – tato filozofie má smysl pouze pokud bude výsledný produkt za rozumnou cenu. Pokud si Manu resp. originální Soylent připravíte z biosurovin sami, máte ji za zlomek ceny, návody na webu najdete – ale ta kukuřice, to je opravdu problém. Koupíte ji už dehydrovanou, ale není upravena tak, abyste ji mohli používat dlouhodobě. Když ji upravíte jak potřebujete, musíte ji zpátky dehydrovat a to není jednoduché … výrobci Many to určitě nedělají a dají ji tam neupravenou. Neupravenou kukuřici lze konzumovat příležitostně, při pestré stravě, ale ne jako jednodruhovou stravu.
    4) Hlavní opomíjená složka je kvalita vody, kterou potřebujete zpátky doplnit. O té se na webu vůbec nezmiňují. Jako ideální je čistá voda upravená molekulární filtrací – reversní osmózou se zpětnou mineralizací. Jen tak lze skutečně zaručit, že s MANOU se do těla skutečně nedostávají i škodliviny.
    Filip Novotný, lektor Akademie soběstačnosti, tel. 603 184 319

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *